Achthovenerweg 39a  |  2351 AX  |  Leiderdorp info@vsmsloopwerken.nl +31 (0)71 30 30 500

VAN DER KLAAUW LABORATORIUM TE LEIDEN

In opdracht van het Vastgoedbedrijf van de Universiteit Leiden hebben wij het voormalige Van der Klaauw Laboratorium gesaneerd en duurzaam gesloopt .

Het Van der Klaauw Laboratorium, gelegen midden in het historische centrum van Leiden aan de Kaiserstraat en de Sterrewachtlaan, deed tot 2009 dienst als het Zoölogisch Laboratorium van de Universiteit Leiden en is vernoemd naar de grondlegger van de theoretische biologie, de Leidse Professor Van der Klaauw.

Het Van der Klaauw Laboratorium, ook wel Kaisertoren of Van der Klaauwtoren genoemd, is gebouwd in 1957 en bestaat uit een veertig meter hoge bakstenen torengebouw en is een ontwerp van toenmalig rijksbouwmeester Gijsbert Friendhoff. Het 30 meterhoge aangebouwde Singelgebouw is gebouwd in 1962 en is een ontwerp van het bekende Leidse architectenbureau Van Oerle en Schrama.

Na de sloop van het Van der Klaauw Laboratorium worden er in totaal 12 herenhuizen, 1 poortwoning, 3 cottages, 16 appartementen, 1 penthouse en een ondergrondse parkeergarage met 53 plaatsen gebouwd.

Projectgegevens:

  • Soort werk: asbestverwijdering en duurzame totaalsloop
  • Projectomvang:40 meterhoge torengebouw en naastgelegen laboratorium en woningen

In het nieuws:  
Artikel: Leidsch Dagblad, door. Herman Joutra – Fotografie: Hielco Kuipers

Opdrachtgever: 
Universiteit Leiden


Voor een overzicht van projecten?

Klik dan op de button meer projecten

Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op