Achthovenerweg 39a  |  2351 AX  |  Leiderdorp info@vsmsloopwerken.nl +31 (0)71 30 30 500

SLOOP 214 WONINGEN TE SLIEDRECHT

In opdracht van Tablis Wonen hebben wij 214 woningen behorend bij het plangebied "Oude Uitbreiding West" een wijk met vooroorlogse woningen in Sliedrecht gesaneerd en gesloopt. Sloop was nodig omdat de woningen in de Oude Uitbreiding West aan het einde van hun technische levensduur waren.

Eerder gaf Tablis Wonen de woningen twee keer een grote opknapbeurt. Door sloop en nieuwbouw werden niet alleen de bouwkundige en woontechnische problemen van de woningen opgelost; ook werd het wijkbrede parkeerprobleem aangepakt (onder andere middels verdiept / ondergronds parkeren), werd het stratenpatroon aangepast en werd een goede openbare ruimte gerealiseerd.

De sloop (eerste fase) heeft in 2010 plaats gevonden. Daarna kan de bouw (eerste fase) van start gaan in het oosten van de wijk. Vervolgens zijn het midden en het westen aan de beurt (2014).

Onder grote belangstelling startte wethouder Ad de Waard op maandag 14 juni 2010 de sloopwerkzaamheden van de wijk Oude Uitbreiding West. Dat deed hij door met een bandenkraan het balkon van de woning op de hoek Julianastraat / Noorderstraat te verwijderen. Na deze officiële handeling gingen er 400 groene, blauwe en oranje luchtballonnen de lucht in. Met aan de ballonnen een kaartje met de adressen van de bestaande huurwoningen in de wijk.

Projectgegevens:

  • Soort werk: Asbestverwijdering en Totaalsloop.
  • Bebouwing: Woningen.

Opdrachtgever: 
Tablis Wonen


Voor een overzicht van projecten?

Klik dan op de button meer projecten

Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op