Achthovenerweg 39a  |  2351 AX  |  Leiderdorp info@vsmsloopwerken.nl +31 (0)71 30 30 500

KVL-TERREIN TE OISTERWIJK

Wij hebben in opdracht van de gemeente Oisterwijk de asbestverwijdering, totaalsloop en het schoonmaken van overige verontreinigingen zoals zware metalen en chroom van de opstallen op de voormalige Koninklijke Verenigde Lederfabriek (KVL) aan de Almystraat uitgevoerd.

Oisterwijkse geschiedenis wordt Oisterwijkse toekomst
De Leerfabriek is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Oisterwijk. Sinds 2009 is de gemeente Oisterwijk eigenaar van de Leerfabriek. De komende jaren wordt gewerkt aan plannen voor een herontwikkeling van de voormalige fabriek. Hiermee wordt de Leerfabriek weer een belangrijk onderdeel van de Oisterwijkse toekomst.

Grootste leerlooierij van Europa
Vóór de komst van de grote fabrieken, waren in Oisterwijk tientallen kleine leerlooiersbedrijfjes die op ambachtelijke wijze huiden tot leer verwerkten. In 1916 werd de N.V. Lederfabriek Oisterwijk opgericht. Dit veroorzaakte uiteindelijke de ondergang van de kleine ambachtelijke looierijen. In 1932 ontving de Lederfabriek het predicaat Koninklijk. Na enkele overnames en fusies kreeg de fabriek de naam Koninklijke Verenigde Leder (KVL). Op het hoogtepunt werkten er zo'n 1200 mensen in de fabriek.

In 2000 sloot de Leerfabriek haar deuren. Ooit was dit de grootste leerlooierij van Europa. Een uitgebreid gebouwencomplex, op een terrein van 11 ha groot, kwam leeg te staan en onderhoud bleef achterwege.

Projectgegevens:

  • Soort werk: asbestverwijdering, totaalsloop en schoonmaken van overige verontreinigingen zoals zware metalen en chroom.

Opdrachtgever: 
Gemeente Oisterwijk


Voor een overzicht van projecten?

Klik dan op de button meer projecten

Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op