Achthovenerweg 39a  |  2351 AX  |  Leiderdorp info@vsmsloopwerken.nl +31 (0)71 30 30 500

JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS TE `S-HERTOGENBOSCH

Wij hebben van V.O.F. Projectontwikkeling GZG-Terrein de mooie opdracht verworven voor de asbestverwijdering en de totaalsloop van het voormalige hoofdgebouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het jaren 60-70 gebouw in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Het minimaliseren van de overlast voor de inwoners van ’s-Hertogenbosch, in het bijzonder de direct omwonenden, is een van de belangrijkste aandachtspunten bij de sloopwerkzaamheden. Dit uit zich bijvoorbeeld in de oplossing om het beton- en metselpuin per schip via de Zuid-Willemsvaart af te voeren en de overige afvalstromen per vrachtwagen via de A59 af te voeren. Hierdoor wordt de eventuele verkeershinder in het centrum sterk beperkt.

Het voormalige hoofdgebouw staat sinds het voorjaar van 2011 leeg en doet afbreuk aan het stadsgezicht aan deze zijde van de binnenstad. Na de sloop zal het vroegere Groot Zieken Gasthuis terrein van circa vijf hectare groot getransformeerd worden naar een levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied, dat integraal onderdeel wordt van de binnenstad. De rijksmonumentale gebouwen op het Groot Zieken Gasthuis terrein blijven behouden. Wethouder Geert Snijders nam de eerste 'hap' beton van het 'beddengebouw' met de kraan.

Projectgegevens:

  • Soort werk: asbestverwijdering en totaalsloop
  • Projectomvang: circa 67.000 m2
  • Bebouwing: bouwdelen van verschillende hoogten, variërend van 8 tot 35 meter

Opdrachtgever: 
V.O.F. Projectontwikkeling GZG-Terrein 


Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op