Achthovenerweg 39a  |  2351 AX  |  Leiderdorp info@vsmsloopwerken.nl +31 (0)71 30 30 500

GROENOORDHALLEN TE LEIDEN

In opdracht van Groenoord C.V. hebben wij de Groenoordhallen te Leiden duurzaam gesloopt. De oude hallen en parkeergarage moesten plaatsmaken voor de nieuwe wijk Groenoord.

Duurzaamheid:
Al het bitumineuze dakbedekking is handmatig verwijderd en 100% gerecycled en het beton is gebroken tot repac (menggranulaat) welke is gebruikt voor de bouwweg. Het afkomende hout zoals de vijftien houten spanten van elk twaalf ton, 1500 kubieke meter dekhout en elf kilometer gordingen zijn handmatig verwijderd en gesorteerd ten behoeven van hergebruikt.

Historie Groenoordhallen:
De Groenoordhallen werd in 1969 gebouwd om onderdak te bieden aan de grote regionale veemarkt en bestaan uit twee multifunctionele hallen, de "Van der Werfhal" had een oppervlakte van 5800 m². De "Groenoordhallen" had een oppervlakte van 7600 m², helaas maakte de MKZ-crisis van 2001 een eind aan de veemarkt.

De Groenoordhallen maakte in het verleden ook grote furore met popconcerten, verschillende grote internationale artiesten traden er op zoals: Genesis, U2, The Police, Dire Straits, Iron Maiden, Fleetwood Mac, Queen, Metallica, Santana, Kiss, The Osmonds en de Backstreet Boys.

De Groenoordhallen werd ook vaak gebruikt als publiek- of vakbeurzen de Leidato huishoudbeurs is hier een goed voorbeeld van. Als sporthal werd de Groenoordhallen legendarische zoals de start van de Tour de France in 1978 en de nationale basketbaltoernooien In de jaren 70 en 80. In 2006 werd er in de Groenoordhallen een Davis Cup promotie/degradatie duel tussen Nederland en Tsjechië getennist.

In de loop der jaren zijn de Groenoordhallen ook voor andere sportdoeleinden gebruikt. Zo waren er het jaarlijks terugkerend zaalvoetbaltoernooi en werden er veel schoolsporttoernooien voor onder andere voetbal en handbal gehouden waar basisscholen uit de Leidse regio tegen elkaar uitkwamen. De laatste jaren deed de Groenoordhallen dienst als maandelijkse rommel- en snuffelmarkt.

Projectgegevens:

  • Soort werk: asbestverwijdering, duurzame totaalsloop en infratechniek
  • Projectomvang: bedrijfshallen en parkeergarage

In het nieuws: 
Artikel: Sleutelstad.nl, door. Jaqueline Borg

Opdrachtgever: 
Groenoord


Voor een overzicht van projecten?

Klik dan op de button meer projecten

Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op