Achthovenerweg 39a  |  2351 AX  |  Leiderdorp info@vsmsloopwerken.nl +31 (0)71 30 30 500

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Onze specialisten op het bedrijfsbureau zullen u stap voor stap begeleiden om de subsidie succesvol te incasseren


Voor de verwijdering van asbestdaken geldt per 1 januari 2016 de subsidieregeling verwijderen asbestdaken. De regeling is voor particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden en vervalt met ingang van 1 januari 2020. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor er asbestvezels vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken zijn asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden. Het verbod houdt in dat de eigenaren van asbestdaken in de periode 2016-2024 het asbest dak moeten laten verwijderen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling is het gebruik van het (LAVS) Landelijk Asbestvolgsysteem verplicht. De subsidieregeling heeft een maximum van €25.000 per adres.

Werkwijze bij het aanvragen van uw subsidie:

  • Alle meldingen aan het LAVS (Landelijk Asbestvolgsysteem) worden door ons verzorgd;
  • Na de asbestverwijdering wordt het project vrijgegeven door een gecertificeerd en onafhankelijk laboratorium, en worden de vrijgave(s) en stortbon(nen) door ons ingevoerd in het LAVS;
  • Na de oplevering ontvangt u van ons de factuur, deze dient u binnen 6 maanden na verwijdering van het asbestdak in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, binnen 13 weken ontvangt u schriftelijk de beslissing over uw aanvraag.

Heeft u vragen over de subsidie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

"Als gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf, kunnen wij het gehele traject voor u verzorgen"

Wilt u meer weten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op